Nyheter

September 12, 2020

Många patienter som drabbas av allvarlig covid-19 dör av sepsis och dess komplikationer

Medan antalet globala fall av corona-smittade överstiger 28 miljoner och antalet dödsfall närmar sig 1 miljon, visar vetenskapliga data att covid-19 orsakar sepsis. Många patienter som drabbas av allvarlig covid-19 dör av sepsis och dess komplikationer. Sepsis orsakar minst 11 miljoner dödsfall varje år i världen, men endast en liten del av befolkningen känner till vad det är.

Augusti 10, 2020

Kraftig ökning av larmsamtal till giftinformationscentralen - barn överrepresenterade

Sedan Corona-pandemin satte fart i mitten av februari kan Giftinformationscentralen se en kraftig ökning av samtal om misstänkta handspritsförgiftningar, rapporterar SVT. Samtalen kommer främst från oroliga föräldrar vars barn fått i sig produkten.

November 18, 2019

Antibiotikans framtid är vårt gemensamma ansvar

World Antibiotic Awareness Week (WAAW) är ett WHO-initiativ som syftar till att öka den globala medvetenheten om antibiotikaresistens. Med ökad kunskap hoppas man kunna bromsa framväxten och minska spridningen av multiresistenta bakterier. Årets tema fokuserar på förebyggande av infektioner med hjälp av enkla åtgärder och beteendeförändringar.

September 13, 2019

Bactiguard uppmärksammar World Sepsis Day

Sepsis är ett globalt hälsoproblem och var tredje till fjärde sekund dör någon av sepsis. World Sepsis Day arrangeras den 13 september varje år och är en möjlighet för människor över hela världen att öka medvetenheten och förena sig i kampen mot sepsis. I vår strävan att förebygga vårdrelaterade infektioner och rädda liv är Bactiguard en av huvudsponsorerna av evenemanget.

Juli 19, 2019

The Economist målar upp en skrämmande bild av framtiden

I ett framtidsscenario hämtat från 2041 beskriver The Economist hur världen reagerade för sent på problematiken med antibiotikaresistens. Om antibiotikan slutar fungera, kommer superbakterierna att få fritt spelrum.

Juni 12, 2019

Bactiguards Vd utsedd till mest aktiva börs-Vd:n på Twitter

Varje år genomför kommunikationsspecialisten Box Communications en kartläggning och ranking av svenska börs-vd:ar som är aktiva på Twitter. För fjärde året i rad har Bactiguards VD Christian Kinch utsetts till vinnare i klassen Small Cap.

Maj 03, 2019

Vårdrelaterade infektioner leder till flest dödsfall

En ny analys från Socialstyrelsen visar att vårdrelaterade infektioner är en av de vårdskador som leder till flest dödsfall. Lunginflammation och sepsis är de vanligaste bakomliggande orsakerna.

April 30, 2019

Bactiguard i fokus i Samhalls kundtidning

Sedan 2014 har Bactiguard och Samhall ett framgångsrikt partnerskap inom produktion, logistik- och städtjänster på Bactiguards huvudkontor i Tullinge. I senast numret av Samhalls kundtidning Samhall Story, berättar medarbetare om sitt arbete och engagemang i Bactiguard.

April 26, 2019

Bactiguard ett av de mest jämställda bolagen med bäst kursutveckling på börsen

Med en kursutveckling på 62 % under det senaste året och med kvinnor i flera ledande befattningar, intar Bactiguard andraplatsen när Veckans Affärer rankar de mest jämställda bolagen med bäst kursutveckling på börsen under 2018.

Mars 08, 2019

Socialminister Lena Hallengren lyfter fram Bactiguard som ett bra exempel i Indien

I en intervju med Times of India nämner Socialminister Lena Hallengren  Bactiguard som exempel på ett svenskt bolag som bidrar till att utveckla sjukvården i Indien.

Sidor