Nyheter

December 20, 2018

Bactiguard får köprekommendation av Affärsvärlden

Affärsvärlden analyserar i dag Bactiguard: "För första gången under Bactiguards skakiga börsresa är infektionsbekämparens ambitioner inom räckhåll. Risknivån är hög, men den sprids på allt fler möjligheter".

November 14, 2018

Spela WHO:s interaktiva spel och lär dig mer om antibiotika

Den pågående World Antibiotic Awareness Week är en årlig global kampanj initierad av WHO, i syfte att öka medvetenheten om antibiotikaresistens. Med ökad kunskap hoppas man kunna bromsa framväxten och minska spridningen. Nu kan alla lära sig mer genom ett interaktivt spel som WHO tagit fram.

November 13, 2018

Bactiguard stöder Prematurföreningen Mirakel

Modern, avancerad sjukvård är beroende av fungerande antibiotika. Men felaktig och överdriven användning av antibiotika har fått resistenta bakterier att spridas snabbt i världen. Om inte utvecklingen bromsas kan vanliga infektioner bli svåra att behandla och rentav omöjliga att bota. Prematurvården är ett exempel där multiresistenta bakterier kan få förödande konsekvenser.

November 11, 2018

33 000 dör till följd av antibiotikaresistens i Europa – varje år

Infektionsprevention har aldrig varit viktigare. Enligt en studie som nyligen publicerades i den vetenskapliga tidskriften The Lancet, dör mer än 33 000 människor varje år i Europa som en direkt följd av infektioner orsakade av antibiotikaresistenta bakterier. 75 procent av dessa infektionerna är så kallade vårdrelaterade infektioner (VRI).

Oktober 17, 2018

Bactiguard bland de mest jämställda företagen på börsen

Bactiguard klättrar på AllBrights gröna lista över börsens mest jämställda bolag. Med 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och två kvinnliga styrelseledamöter avancerar Bactiguard från plats 29 till 21 av totalt 329 börsbolag.

September 24, 2018

Bactiguard Årets Arbetsgivare i region ABC

Bactiguards aktiva arbete för mångfald i arbetslivet har nu uppmärksammats genom Samhalls Visa Vägen-pris 2018, som i fredags delades ut för region ABC. Bactiguard blev framröstad som Årets Arbetsgivare för sitt arbete med att öppna upp och bryta utanförskapet på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

September 13, 2018

Bactiguard uppmärksammar World Sepsis Day, 16 september

Sepsis är fortfarande den vanligaste dödsorsaken till följd av en infektion, trots stora framsteg inom modern medicin som vacciner och antibiotika. Var 3–4 sekund dör en person av sepsis någonstans i världen. World Sepsis Day äger rum den 13 september varje år och är ett tillfälle för människor över hela världen att förena sig i kampen mot sepsis, Bactiguard är en av huvudsponsorerna till evenemanget.

Maj 25, 2018

Bactiguards nya styrelseordförande om bolagets framtidsutsikter

Vid Bactiguards årsstämma i början av maj valdes Jan Ståhlberg till ny ledamot och ordförande i Bactiguards styrelse. Om sitt intresse för Bactiguard och om sin syn på bolagets framtidsutsikter, förklarar han utförligt i en artikel i Dagens Industri.

Januari 11, 2018

Team Bactiguard växer med Tsegai Gebremeskel

Från och med årsskiftet har Team Bactiguard en ny medlem, den unga och mycket lovande tennistalangen Tsegai Gebremeskel. Med satsningen på Team Bactiguard är medicinteknikföretaget Bactiguard en av de största sponsorerna av svensk tennis.