Bactiguard bland de mest jämställda företagen på börsen

Bactiguard klättrar på AllBrights gröna lista över börsens mest jämställda bolag. Med 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och två kvinnliga styrelseledamöter avancerar Bactiguard från plats 29 till 21 av totalt 329 börsbolag.

AllBright rankar varje år Stockholmsbörsens bolag ur ett jämställdhetsperspektiv. De mest jämställda bolagen återfinns på AllBrights gröna lista, medan de mindre jämställda placeras på den gula listan och de mansdominerade bolagen hamnar på den röda listan. Bactiguard tog i år flera kliv uppåt till plats 21 (29) på listan som omfattar börsens samtliga bolag. I Bactiguard finns en bred mångfald av medarbetare med olika nationaliteter och språk. Vi har medarbetare från 17 olika länder, varav 60 procent kvinnor och 40 procent män. I koncernledningen finns lika många kvinnor som män och i styrelsen är tre av fem ledamöter kvinnor. Sedan oktober i år leds även valberedningens arbete av en kvinna.

Enligt Allbrights rapport ökade antalet jämställda börsbolag i år med en procentenhet till 14 procent (47 av 329 bolag) och aldrig har så många kvinnor varit börs-VD. Samtidigt har var fjärde manlig VD inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Kvinnor utgör endast 23 procent av alla ledningsgrupper och åtta av tio börsbolag har fortfarande mansdominerade ledningsgrupper. I styrelserna är de något bättre, 34 procent av börsbolagens styrelseledamöter är kvinnor. Rapporten konstaterar också att de mest jämställda bolagen finns inom hälsa och fastigheter.

*AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. AllBright arbetar aktivt med opinionsbildning för att påverka beslutsfattare i näringslivet att arbeta medvetet och målinriktat med att öka andelen kvinnor på ledande positioner. Stiftelsen kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. AllBright vill skifta debatten från att diskutera problem till att komma fram till lösningar.

Om Bactiguard
Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag vars uppdrag är att rädda liv. Det gör vi genom att utveckla och tillhandahålla infektionsförebyggande lösningar som minskar risken för vårdrelaterade infektioner och reducerar användningen av antibiotika. På så sätt sparar vi avsevärda kostnader för sjukvården och samhället. Bactiguards teknologi förhindrar att bakterier fäster och bildar biofilm på medicintekniska produkter. Läs mer om hur Bactiguard räddar liv på www.bactiguard.se