Nyheter

Januari 11, 2018

Team Bactiguard växer med Tsegai Gebremeskel

Från och med årsskiftet har Team Bactiguard en ny medlem, den unga och mycket lovande tennistalangen Tsegai Gebremeskel. Med satsningen på Team Bactiguard är medicinteknikföretaget Bactiguard en av de största sponsorerna av svensk tennis.
 
“Det känns jättekul att få kunna träna och tävla och ha ett team bakom sig. Att bli utsedd till Team Bactiguard betyder otroligt mycket för mig. Bactiguard gör det möjligt för mig att kunna fortsätta utvecklas som tennisspelare och tävla internationellt, samtidigt som det är kul att vara en del av ett team med drivna spelare, tränare och mentorer som kan pusha varandra”, säger Tsegai Gebremeskel.
 
Möjligheten att identifiera och utveckla några av världens bästa tennisspelare från tidig ålder och samtidigt inspirera andra ungdomar att satsa på hälsa och idrott är målsättningen för den här unika satsningen på svensk tennis. Vi är därför glada över att Team Bactiguard nu utökas med Tsegai, en lovande ung spelare som nu får möjlighet att förverkliga sina drömmar”, förklarar Christian Kinch, VD på Bactiguard.
 
Sedan 2012 har Bactiguard varit sponsor av Team Bactiguard, en satsning inom tennisakademin Good to Great som grundades av Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström. Spelare som alla tre har vunnit Davis Cup för Sverige och varit rankade bland de bästa i världen.
 
Bactiguard är mycket stolta över sitt eget lag med lovande ungdomar som består av Isac Strömberg, Arslan Temirhanov, Måns Dahlberg och Henrik Bladelius och nu också Tsegai Gebremeskel.
 
Genom att ge stöd till elitsatsande ungdomar i åldersgruppen 13–14 år vill Bactiguard bidra till att stärka utvecklingen av blivande tennistalanger i Sverige. Team Bactiguard möjliggör att spelarna kan träna med ett helhetsupplägg inom tennis, fys och med ett medicinskt nätverk kopplat till teamet, parallellt med sina studier. Spelarna hävdar sig bra internationellt och satsningen innebär att de ges möjlighet att träna och tävla i en miljö i världsklass.
 
Elias Ymer, Mikael Ymer, Daniel Windahl och Fred Simonsson, som alla har spelat och representerat Sverige i Davis Cup, har tidigare utvecklats inom Team Bactiguard.
 
Bactiguard värdesätter hälsa, oavsett om det är att förebygga infektioner eller främja en hälsosam livsstil. Med hjälp av Team Bactiguard hoppas Bactiguard kunna inspirera både ungdomar och vuxna att satsa på hälsa och idrott. 

  Tillbaka