Pressmeddelanden

December 21, 2018
Regulatorisk

Ny stororder från Kina

Bactiguard har mottagit en ny order från Well Lead Medical (Well Lead) i Kina. Ordern kommer att levereras innan årsskiftet och generera intäkter i fjärde kvartalet på ca 10 miljoner kronor.

December 21, 2018

Bactiguard utökar samarbetet med Mediplast i Europa

Bactiguard utökar samarbetet med Mediplast till att omfatta Belgien, Nederländerna och Luxemburg. Det tidigare avtalet omfattade försäljning och distribution av Bactiguards infektionsförebyggande produktportfölj (BIP) i Skandinavien. Mediplast blir nu distributör av BIP-portföljen i sex europeiska länder.

December 05, 2018
Regulatorisk

CE-märke öppnar dörren till miljard-dollarmarknad för ortopediska traumaimplantat

Ortopediska traumaimplantat i titan med Bactiguards infektionsförebyggande teknologi har CE-märkts och kan därmed börja säljas och användas i sjukvården på marknader som tillämpar EU:s kvalitetsnormer. Samtidigt öppnar CE-märket möjligheter för Bactiguard att etablera nya licensaffärer omfattande fler marknader. Den globala marknaden för traumaimplantat beräknas överstiga 5 miljarder USD*.

November 20, 2018

Bactiguard Årets arbetsgivare

Bactiguard mottog igår Visa vägen-priset som Årets arbetsgivare. Priset, som kallats Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris, tilldelas företag och eldsjälar som visar vägen på arbetsmarknaden genom att öppna möjligheter för personer med funktionsvariationer.

November 06, 2018
Regulatorisk

Delårsrapport för tredje kvartalet 2018

Efter ett mycket starkt andra kvartal var aktiviteten i tredje kvartalet lite lugnare, vilket är naturligt. De totala intäkterna var något högre än föregående år främst på grund av ökade licensintäkter från vår största partner BD, medan BIP-försäljningen var lägre. Därför är det glädjande att konstatera att BIP-försäljningen hittills i år vuxit med hela 80 procent. Även om tredje kvartalet inte var lika starkt som det andra är utvecklingen under året mycket positiv.

Oktober 31, 2018

Inbjudan till presentation av Bactiguards delårsrapport den 6 november 2018

Bactiguard Holding AB (publ) offentliggör delårsrapporten för tredje kvartalet tisdag den 6 november 2018 kl. 08.00.

Oktober 18, 2018

Bactiguards produktgodkännande i Egypten klart

Produktgodkännandet av Bactiguards urinkatetrar (Foley) för infektionsprevention i Egypten är nu klart, meddelar Ministry of Health. Därmed öppnas nya möjligheter för Bactiguard att erbjuda effektiv infektionsprevention i regionens folkrikaste land.

Oktober 12, 2018
Regulatorisk

Valberedning utsedd inför årsstämman 2019

Valberedningen i Bactiguard Holding AB (publ) har utsetts inför årsstämman 2019, som kommer att hållas onsdag 15 maj vid bolagets huvudkontor i Botkyrka.

Oktober 04, 2018

Bactiguard inleder samarbete med Mediplast för Skandinavien

Bactiguard inleder ett exklusivt samarbete för försäljning och distribution i Sverige, Norge och Danmark med Mediplast, ett medicinteknikföretag och leverantör till sjukvården i hela Norden. Med hjälp av Mediplasts säljkår förbättras förutsättningarna att på kortare tid bearbeta fler svenska vårdgivare. Samtidigt öppnas möjligheten att lansera BIP portföljen i Norge och Danmark, som hittills varit obearbetade marknader för Bactiguard.

September 25, 2018

Bactiguards urinkateter nu tillgänglig i Västra Götaland

Bactiguard vann i oktober förra året en upphandling av urinkatetrar för Västra Götalandsregionen (VGR), men kontraktet som skulle startat i april i år överklagades på punkter som inte rörde Bactiguards sortiment. Nu har dom fallit som gör det möjligt för sluten- och öppenvården samt regionens 49 kommuner att från och med den 25 september beställa Bactiguards infektionsförebyggande urinkatetrar.

Sidor