Pressmeddelanden

Oktober 18, 2018

Bactiguards produktgodkännande i Egypten klart

Produktgodkännandet av Bactiguards urinkatetrar (Foley) för infektionsprevention i Egypten är nu klart, meddelar Ministry of Health. Därmed öppnas nya möjligheter för Bactiguard att erbjuda effektiv infektionsprevention i regionens folkrikaste land.

”Vi är äntligen igenom registreringsprocessen i Egypten, som startade för över ett år sedan och tog längre tid än förväntat. Detta är ett genombrott och tillsammans med vår distributör Heal Pharma kan vi nu påbörja lanseringsaktiviteterna i det folkrikaste landet i regionen", säger Jonas Östregård, SVP Sales och fortsätter:

"Många länder står inför stora utmaningar inom hälsovårdssektorn, däribland vårdrelaterade infektioner och det finns ett växande behov av förebyggande lösningar. Med Bactiguards portfölj av produkter för infektionsprevention, till att börja med BIP Foley-katetern, är vi övertygade om att Egypten kommer att kunna minska antalet infektioner och begränsa användningen av antibiotika, och bli en av våra största marknader i regionen inom några år".

Egypten är det folkrikaste landet i Nordafrika och Mellanöstern med en befolkning på över 90 miljoner invånare. Heal Pharma, med bas i Kairo, täcker hela landet och grundades 2008 av Dr Mohamed Khalifa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Edström, CFO mobil: +46 72 226 23 28

Related files

201810174359-1.pdf