Pressmeddelanden

September 25, 2018

Bactiguards urinkateter nu tillgänglig i Västra Götaland

Bactiguard vann i oktober förra året en upphandling av urinkatetrar för Västra Götalandsregionen (VGR), men kontraktet som skulle startat i april i år överklagades på punkter som inte rörde Bactiguards sortiment. Nu har dom fallit som gör det möjligt för sluten- och öppenvården samt regionens 49 kommuner att från och med den 25 september beställa Bactiguards infektionsförebyggande urinkatetrar.

”Det är glädjande att kontraktet äntligen verkställs, så att vi på allvar kan börja bearbeta Sveriges näst största region. Med detta kontrakt är våra urinkatetrar nu tillgängliga för vårdgivare som täcker 70 procent av Sveriges befolkning”, säger Nina Nilsson, SVP Sales and Marketing på Bactiguard.

Kontraktet är ett ramavtal som gäller i två år med start den 25 september 2018 och avser urinkatetern BIP Foley Catheter Silicone. Därefter finns det möjlighet till ytterligare förlängning i två år.

Bactiguards produkter finns idag upphandlade i följande regioner/landsting i Sverige: Stockholm, Skåne, Östergötland, Värmland, Halland, Kronoberg, Kalmar, Blekinge och nu också Västra Götaland. Dessa täcker tillsammans ca 70% av Sveriges befolkning.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Nina Nilsson, SVP Sales and Marketing, Mobil: +46 70 214 87 49

Related files

201809243319-1.pdf